WOZ Krediet oversluiten

Een WOZ krediet is inmiddels al een beetje een achterhaalde vorm van geld lenen. Of eigenlijk een achterhaalde naam voor voordelig geld lenen. Tot ongeveer vijf jaar geleden was een WOZ krediet nog een echte voordelige vorm van geld lenen. Inmiddels is dit veranderd en kan een WOZ Krediet oversluiten u veel geld besparen. Een WOZ krediet oversluiten werkt eigenlijk hetzelfde als een “gewoon” doorlopend krediet oversluiten.

WOZ krediet oversluiten

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Om mee te beginnen, hoe zat het ook alweer met een WOZ krediet. Een WOZ krediet is net als een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het belangrijke verschil is dat u rentevoordeel heeft kunnen krijgen als u een WOZ krediet heeft afgesloten. Dit voordeel was maximaal 0,2%. Omdat een WOZ krediet eigenlijk hetzelfde is als een persoonlijke lening. Werkt een WOZ krediet oversluiten dus net als het oversluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een WOZ krediet oversluiten kan dus altijd boetevrij indien u een doorlopend krediet variant heeft. Bij een WOZ persoonlijke lening kunt u voor de zekerheid bij de verstrekker nog even navragen of u nog een boete moet betalen. Er is de afgelopen jaren namelijk veel gewijzigd in de voorwaarden bij deze persoonlijke leningen.
Omdat een WOZ krediet een oude vorm van geld lenen is, is de kans groot dat u een wat hogere rente moet betalen.

WOZ krediet oversluiten met BKR registratie

Heeft u een BKR registratie opgelopen op uw WOZ krediet? Dan wordt het een stuk lastiger om uw te dure lening over te sluiten. Om een WOZ krediet over te sluiten moet u doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten. Of u laat het WOZ krediet opnemen in uw hypotheek> Al deze vormen zijn geen vormen van geld lenen zonder BKR toetsing. Als u een negatieve registratie heeft kunt u dus helaas niet veel om uw lening voordeliger te maken. Toch is het altijd goed om even contact op te nemen met de bank om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Zeker als uw WOZ krediet al enige tijd weer goed loopt.

WOZ Krediet inlossen

Als u een WOZ krediet wilt inlossen, omdat u het bedrag dat u heeft geleend weer bij elkaar heeft gespaard, kan dit natuurlijk altijd. Bij een WOZ krediet in de vorm van een doorlopend krediet kunt u dit altijd boetevrij doen. Hoe groot de lening ook is. Boetevrij inlossen is één van de voordelen van een doorlopend krediet. Als u een WOZ krediet heeft in de vorm van een persoonlijke lening, raden wij u aan om contact op te nemen met de financieringsmaatschappij om na te gaan of er nog een boete verschuldigd is.