Doorlopend krediet oversluiten

Doorlopend krediet oversluiten

Heeft u op dit moment een doorlopend krediet met een hoge rente? Dan kan een doorlopend krediet oversluiten een goede optie voor u zijn om voordeliger geld lenen mogelijk te maken. Als u rente hoger is dan 4,2% op jaarbasis, dan zijn er zeer waarschijnlijk oplossingen die voordeliger zijn. Overigens betaald de “gemiddelde consument” op dit moment een rente van een rond de 8 a 9%. Dit komt onder andere door de hoge rente op de creditcards en de roodstanden op de betaalrekeningen. Daarnaast is een belangrijke oorzaak dat er veel consumenten die op dit moment vast zitten met hun lening, omdat de normen verhoogd zijn. Maar hoe kunt u dit oplossen? En hoe kunt u ervoor zorgen dat ook u kunt beginnen aan een voordelige lening? Als u een lening krijgt tegen betere voorwaarden is dit beter voor u, maar ook beter voor de bank! Waarom gaat het dan zo moeilijk?

Doorlopend krediet oversluiten onder de leennormen

Doorlopend krediet oversluiten Als u op dit moment al een doorlopend krediet heeft tegen een hoge rente, wilt u deze natuurlijk graag omzetten naar een lagere rente. Maar hoe doet u dit als u overal te horen krijgt dat u geen lening meer kunt krijgen omdat de normen verzwaard zijn? Heel eerlijk gezegd zijn uw mogelijkheden dan beperkt. Beperkt, maar er zijn nog wel mogelijkheden. Een doorlopend krediet oversluiten kan nog mogelijk zijn bij de verstrekker van de lening. Stel, u heeft uw lening via de bemiddeling van Frisia afgesloten, dan is Frisia ook de aangewezen partij om u te helpen om van deze lening af te komen. Als deze partij hier niet aan meewerkt, kunt u aangeven dat u dit gaat melden bij de AFM. De bemiddelende partij heeft namelijk de (zorg)plicht om u te helpen met de financiering als u op dit moment onnodig teveel betaalt voor uw lening.

Doorlopend krediet oversluiten met een negatieve BKR registratie

Lastiger nog dan het oversluiten van een lening onder de huidige leennormen is een geld lenen zonder BKR toetsing om uw lening over te kunnen sluiten. Op het moment dat u een negatieve BKR registratie heeft, gaan er namelijk veel deuren voor u dicht. Ook hierbij kunt u zich het best wenden tot de bank waar uw lening op dit moment loopt, of tot de bemiddelaar via welke u deze lening heeft afgesloten. Wel is het zo dat er dan op de lening op dit moment geen sprake kan of mag zijn van achterstanden. Als dit namelijk wel het geval is, is de kans groot de banken het risico niet willen gaan lopen. Maar overleggen hierover kan altijd zin hebben.

Maak uw lening voordeliger

Het klinkt eenvoudig, maar toch gebeurd het niet altijd bij het oversluiten van een lening. Veelal wordt eigenlijk alleen naar de maandtermijn van de lening gekeken. Als die maar lager is, is het goed. Wat er dan in feite gebeurd, is dat u uw looptijd van de lening verlengd. Hierdoor doet u er langer over om uw lening terug te betalen. En uiteindelijk gaat u dus meer terugbetalen. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Maak bij het oversluiten altijd even de volgende rekensom. Maandtermijn huidige lening maal het nog resterende aantal termijn. En doe dit ook bij nieuwe lening. Is de uitkomst van de nieuwe lening hoger? Dan betekent het dus dat u gedurende de looptijd meer gaat terugbetalen voor uw nieuwe lening.