Minilening

Minilening

Product
Max. leenbedrag
Max. Looptijd
Storting
Aanvragen
€1000,-
45 dagen
24 uur
€1500,-
62 dagen
24 uur
Het woord “mini” zegt het eigenlijk al. Een minilening is een kleine lening. Meestal tot een maximaal bedrag van € 1.500,- per aanbieder. Dit is dus heel anders dan bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, waarbij het minimale leenbedrag juist boven de € 2.500,- is. Een minilening is een lening die u binnen veelal binnen 30 dagen al moet terugbetalen. Er zijn een beperkt aantal aanbieders die een termijn van 45 dagen aanhouden. Het grote voordeel van een minilening is dat er bij het verstrekken van deze leningen geen BKR toetsing en registratie gedaan wordt. Een minilening is daarom een goede vorm van geld lenen voor mensen met een negatieve BKR registratie. Indien u een negatieve registratie heeft kan een minilening dan ook echt een uitkomst zijn. Ondanks de hoge bijkomende kosten.

Voordelige minilening?

minilening Bent u op zoek naar een voordelige minilening? Dan zult u al snel merken dat dit niet eenvoudig is. De tarieven die de aanbieders van minileningen kunnen hanteren zijn fors, zeer fors. Als u ook de optie heeft om een doorlopend krediet af te sluiten in plaats van een minilening, dan kan dit wellicht een veel betere optie voor u zijn. Of in ieder geval een veel goedkopere. Bij een minilening kunnen de kosten fors oplopen. Als u bijvoorbeeld een kleine lening van € 500,- wilt gaan afsluiten, is het goed mogelijk dat u meer dan € 60,- aan bijkomende kosten moet betalen. Bij sommige aanbieders kan het zelfs nog gekker en betaalt u meer dan € 100,- aan kosten. Uw lening wordt dan al snel een hele dure lening.

Snel geld lenen?

Waar deze vorm van geld lenen in het verleden echt een hele snelle manier van geld lenen was, is dat nu helaas niet meer het geval. Ook de verwerkingstijd voor een dergelijke kleine lening kan oplopen tot enkele dagen. Alleen als u een bestaande cliënt bent bij een verstrekker kan het zo zijn dat u het geld snel op uw rekening heeft. U kunt dan denken aan geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten. En dat is wel weer uniek. Ook als u opeens een onverwachte rekening heeft ontvangen. Of er een rekening is die u nu echt met spoed moet voldoen. Overigens zijn de verstrekkers van de “gewone” leningen bijna net zo snel. U kunt een doorlopend krediet soms ook al binnen 24 uur op uw rekening krijgen. Mits u alles digitaal kunt aanleveren natuurlijk.

Saldodipje minilening

Een minilening afsluiten, voor wie geschikt?

Een minilening is een kleine lening die door heel veel mensen regelmatig wordt gebruikt. Veel mensen zien een dergelijke lening dan ook echt als een noodvoorziening. Een laatste redmiddel. Als alle voorzieningen op zijn, dan wordt de noodvoorziening aangesproken. En daar is deze lening dan ook geschikt voor. Wel moet u er rekening mee houden dat deze vorm van geld lenen zeker niet voordelig is. De AFM waarschuwde niet voor niets veelvuldig voor het afsluiten van deze vorm van geld lenen. Toch kan een minilening een mooi laatste redmiddel zijn. Bijvoorbeeld voor het geld lenen als uitzendkracht. U kunt bijna bij geen enkele bank terecht. Ondanks het gegeven dat de toezichthouder niet blij is met deze vorm van geld lenen, kan het toch voor veel mensen een echte uitkomst zijn.

Minilening zonder BKR toetsing en registratie

Het fijne aan een minilening is dat het altijd een vorm van geld lenen is waarbij er geen BKR toetsing en registratie plaatsvind. Dit komt omdat de verstrekkers van minileningen niet zijn aangesloten bij het BKR. Omdat zij niet zijn aangesloten kunnen ze geen BKR toetsing doen. En men kan u ook niet BKR registreren. Niet bij het afsluiten van de lening, en niet als er onverhoopt een betalingsachterstand zou ontstaan op de lening.

Minilening tot 1500 Euro

Met een minilening kunt u geld lenen tot een bedrag van maar liefst 1500 Euro. Ze noemen dit een pluslening. Deze leenvorm is eigenlijk een iets uitgebreidere variant. Bij een “normale” minilening leent u een bedrag tot 800 euro. U moet dit dan binnen 30 dagen weer terugbetalen. Bij de uitgebreide variant kunt u maar liefst tot 1500 Euro lenen. Dit bedrag krijgt u in één keer uitbetaald op uw rekening. U moet dit dan in 2 termijnen terugbetalen. De eerste termijn na 31 dagen. Dit is ongeveer 45% van het bedrag dat u heeft geleend. En de tweede termijn na 62 dagen.