Autolening

Autolening

Geld lenen voor een auto is natuurlijk een autolening. Toch zijn er veel verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten voor de nieuwe auto. U kunt dit bij de dealer doen, of in de vorm van een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening bij de bank of een kredietbemiddelaar. Maar wat is voor u de voordeligste vorm van geld lenen voor een auto? Wat is de juiste vorm om de onderhandelingen te starten? Waar krijgt u het meest voor uw verdiende geld.

Aanbieder
Product
Min. Rente
Max. rente
Aanvragen
Huiseigenarenkrediet
- via Krediet Groep Nederland
4,1%
7,2%
Interbank Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,3%
11,3%
Defam Premium PL
- via Krediet Groep Nederland
4,4%
7,8%
Frisia Persoonlijke lening
4,5%
6,1%
Huiseigenaren Krediet
- via Krediet Groep Nederland
4,5%
7,9%
Defam Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
4,6%
11,2%
NN Persoonlijke lening
- via Krediet Groep Nederland
4,7%
11%
Qander Persoonlijke Lening
- via Krediet Groep Nederland
5,3%
8,6%

De verschillende aanbieders van een autolening

Voor een autolening kunt u bij verschillende kanalen terecht. Ieder met zijn eigen voor en nadelen. Om u een goed overzicht te geven zullen we ze hieronder voor u benoemen. Een autolening kunt u afsluiten bij:

  • Een bank of tussenpersoon
  • De autodealer
  • Financieringsmaatschappij van het merk dat u koopt

Om u een goed inzicht te geven in de voor en nadelen sommen wij die nog even voor u op.

autoleningEen autolening bij de bank of tussenpersoon

Als u een lening afsluit bij de bank of tussenpersoon dan bent u in ieder geval onafhankelijk aan het financieren. Wat we hiermee bedoelen is dat de lening echt helemaal “los” staat van de auto. Er zal geen verpanding plaatsvinden van de lening.
Daarnaast is het voordeel dat er naar al lopende verplichtingen wordt gekeken. Als u al lopende leningen heeft kan de bank of tussenpersoon gelijk voor u kijken of de lening oversluiten voor u voordeel bied. Hierdoor kunt u gelijk iets besparen.
Nadeel van deze vorm van autolening is dat de dealer zo nu en dan nog wel eens mooie acties wil hebben, zoals de 0% rente acties en dergelijke. U kunt dus geen gebruik maken van speciale acties.

Geld lenen bij de autodealer

Om gelijk misverstanden uit de weg te ruimen. U leent het geld over het algemeen niet rechtstreeks bij de autodealer, maar u leent dit bij een tussenpersoon of financieringsmaatschappij waar de autodealer zaken mee kan doen. Over het algemeen is het dus hetzelfde als het geld lenen bij de bank, of via een tussenpersoon. Het grote verschil is echter dat de rente vaak al iets hoger is. U heeft een band met de autodealer. Het gaat hen om het verkopen van de auto, en niet om het adviseren van de lening met de laagste rente.
Wij raden u in ieder geval aan om goed op te letten als u geld leent bij de autodealer.

De autolening via de financieringsmaatschappij

Het grote voordeel van deze vorm van autoleningen is dat u mee kunt doen met speciale acties. De 50/50 deals, of de 0% rente op uw lening. Dat klinkt allemaal mooi. U moet zich bij dergelijke acties uiteraard wel afvragen wie nu uiteindelijk de kosten van de lening gaat betalen. Zit het al verrekent in de winst op de auto? Als dan de korting die u bedongen had bijvoorbeeld opeens volledig komt te vervallen, dan betaalt u uiteindelijk nog zelf voor de lening. Krijgt u én een goede korting op de auto en een financiering tegen 0% rente? Dan heeft u zeer waarschijnlijk de goedkoopste oplossing.