Lening oversluiten

Lening oversluiten

Als u op dit moment een lening heeft lopen, en u wilt uw lening oversluiten, dan kan dit voordelig zijn. Laat u echter niet te snel verleiden om bij het eerste aanbod uw lening over te sluiten. Leningen vergelijken helpt altijd om uw lening namelijk nog voordeliger te kunnen oversluiten. Een lening oversluiten vraagt wat tijd en als u extra geld wilt besparen is het verstandig om goed rond te kijken naar uw mogelijkheden.

lening oversluitenHoe kunt u uw lening voordelig oversluiten

Als u uw lening voordelig wilt oversluiten is het van belang, zoals hierboven al aangegeven, is het van belang om aanbieders met elkaar te vergelijken. Toch is dit niet alles, een lening oversluiten vraagt er ook naar om goed naar uw eigen financiële positie te kijken. Veel consumenten denken bij een lening alleen aan hun doorlopend krediet of persoonlijke lening. Maar veel consumenten hebben nog meer leningen lopen. Ook een creditcard, een roodstand op de betaalrekening of het kopen op afbetaling bij bijvoorbeeld de Wehkamp zijn leningen. En juist deze vormen van geld lenen zijn interessant om over te sluiten. U kunt hier in veel gevallen ontzettend veel geld bij besparen. Een creditcard, of de roodstand op uw betaalrekening kan u namelijk wel tot 15% rente per jaar kosten. Houdt hier dus ook rekening mee.

Laat u niet te makkelijk verleiden

Dit klinkt misschien wat vreemd. Maar wat we hiermee bedoelen is dat het verleidelijk is om uw maandelijkse lasten te verlagen. In de praktijk hebben we gezien dat consumenten kozen voor een hogere rente, maar een lagere maandelijkse betaling. Gevolg hiervan is dat de lening eindeloos werd uitgesmeerd. De looptijd van uw lening wordt namelijk fors verlengd. Een lening oversluiten is dan een dure aangelegenheid geworden.
Zeker met de huidige financieringscontracten kunt u eenvoudig en snel nagaan of het met uw lening de goede kant op gaat. Banken zijn namelijk verplicht om u inzicht te geven in de totale kosten die met de lening gemoeid zijn. Zij moeten u aangeven wat u gedurende de looptijd aan rente en aflossing gaat betalen. Dit wordt vermeld op het ESIC formulier.

Persoonlijke lening oversluiten

We besteden graag wat extra aandacht aan het oversluiten van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening oversluiten is namelijk lang niet voor iedereen hetzelfde. Hierbij is het namelijk afhankelijk bij welke bank en wanneer u de lening heeft afgesloten. U mag bij een persoonlijke lening namelijk lang niet altijd tussentijds boetevrij extra inlossen. Kijk dit goed na in de voorwaarden van uw lening. Heeft u twijfels? Bel dan de bank waar de persoonlijke lening loopt die u wenst af te sluiten. Dit kan u veel geld besparen. Als u bank namelijk een boete rekent voor het vervroegde inlossen, moet u deze wel meetellen in uw berekeningen.