Persoonlijke lening oversluiten

Persoonlijke lening oversluiten

Een lening oversluiten kan u veel geld besparen. We hebben hier op de website al eerder aandacht aan besteed. Toch is het naar ons idee nodig om nog wat extra aandacht te geven aan een persoonlijke lening oversluiten. Aan het oversluiten van een persoonlijke lening kunnen namelijk meer haken en ogen zitten. Geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening is geld lenen tegen een vaste rente, en met een vaste looptijd. Die zekerheid is mooi, maar had in het verleden helaas ook een prijskaartje. En dat is juist belangrijk voor een persoonlijke lening oversluiten.
Persoonlijke lening oversluiten

Persoonlijke lening oversluiten? Let op de boete!

Heeft u een persoonlijke lening die al enige tijd loopt? Dan is de kans heel groot dat u een persoonlijke lening heeft waarbij u een boete, ook wel inlosvergoeding, moet betalen. Deze was in het verleden maximaal 5% van het geleende bedrag. Dat kan u dus aardig geld kosten. U kunt bij de bank waar op dit moment uw persoonlijke lening loopt, navragen of deze boete bij u van toepassing is. Is dit het geval? Dan moet u deze boete ook meetellen bij de berekening om na te gaan of het oversluiten van uw persoonlijke lening voordelig is.

Waar moet u nog meer op letten?

Een persoonlijke lening oversluiten is net iets anders dan een doorlopend krediet oversluiten. Omdat bij een persoonlijke lening alles vast heeft gestaan kunt u zelf eenvoudig nagaan hoeveel maanden u nog aan de lening zou moeten betalen. Als u uw persoonlijke lening alleen wilt oversluiten voor een andere aanbieder, met een lagere rente, zult u al snel zien dat dit lang niet altijd voordelig is. Dit komt omdat u aan het begin van de looptijd relatief veel rente betaalt en weinig aflossing. Hierdoor is het lang niet altijd voordelig om uw lening over te sluiten.