Minilening oversluiten

Een minilening afgesloten? En er later achter gekomen dat de minilening toch niet de beste optie voor u is? Dan kunt u een minilening oversluiten. Het oversluiten van een minilening is altijd zonder bijkomende kosten. Als u de minilening eerder inlost betaalt u ook nog iets minder aan rente. Het kan dan ook verstandig zijn om een minilening over te sluiten naar een lening met een meer “normale” looptijd.
Want dat is het grote nadeel van een minilening. De hele korte looptijd.

Waar kunt u de minilening oversluiten?

Als u de minilening wilt oversluiten naar een lening met een reguliere looptijd dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U kunt in plaats van geld lenen met een minilening bijvoorbeeld geld gaan lenen in de vorm van een doorlopend krediet. Of een persoonlijke lening. Daarnaast kunt u de minilening oversluiten bij kennissen of vrienden. Zorgt u er in ieder geval wel voor dat u op tijd begint met het oversluiten. Als u doordat u te laat begint met oversluiten de minilening niet tijdig kunt inlossen moet u veelal flinke extra kosten betalen.

Minilening oversluiten? En de gemaakte kosten?

Minilening oversluiten Als u een minilening afsluit merkt u al snel dat er behoorlijk wat bijkomende kosten kunnen zijn. Deze bijkomende kosten kunnen zelfs oplopen tot meer dan 25% van het bedrag dat u wilt gaan lenen. Dit zijn allemaal kosten die te maken hebben met het afsluiten van uw lening. Als u de minilening gaat oversluiten krijgt u hier helaas niets meer van terug. Het is dus vooraf belangrijk om na te gaan of er echt geen andere mogelijkheden zijn. Een minilening is en blijft natuurlijk wel één van de weinige opties als u geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk wilt maken.

Waarom een minilening oversluiten?

Hier kunt u natuurlijk verschillende redenen voor hebben. Een van de, zeer waarschijnlijk, meest voorkomende redenen is de zeer beperkte looptijd van de lening. Een minilening moet u veelal binnen 30 tot 45 dagen weer terug betalen. Als u dit geld op een bepaald moment niet heeft dan kan het nodig zijn om de minilening weer over te sluiten in een “normale vorm van geld lenen”.