Lening afsluiten

Een lening afsluiten is niet iets wat u iedere dag doet. Daarom is het van belang om u bij het afsluiten van een lening goed na te gaan of u wel de juiste aanbieder heeft. Hoe? Dat leggen wij u natuurlijk graag uit. Of het gaat om 1000 euro lenen of 50000 Euro lenen. Het gaat er altijd om dat u een voordelige lening gaat afsluiten. Een lening die u snel weer terug betaalt, met een laag rente tarief. Vraag is natuurlijk alleen, waar vind u deze leningen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u de juiste aanbieder treft? En waar kunt u onafhankelijk leningen vergelijken?

Lening afsluiten

Doorlopend krediet afsluiten Persoonlijke lening afsluiten Minilening afsluiten

Om na te gaan wat voor lening u wenst is het eerst van belang om uw wensen met het krediet goed in kaart te brengen. Wilt u tussentijds extra inlossingen kunnen doen? Kunt u de lening eerder inlossen? Wilt u een vaste rente? Of kiest u voor variabele rente? En heeft u direct het hele bedrag nodig? Of wilt u het geld meer achter de hand houden. Dit zijn de minimale vragen om te beantwoorden voordat u offertes aan gaat vragen. U kunt dan namelijk eenvoudig kiezen of u een doorlopend krediet wenst, of toch een persoonlijke lening. Als u dit eenmaal weet kunt u gerichter uw lening afsluiten.

Doorlopend krediet afsluiten

Doorlopend krediet afsluiten

Als u geld gaat lenen heeft u de keuze uit verschillende kredietvormen. Als u kiest voor een doorlopend krediet heeft u zoals al aangegeven een flexibele vorm van geld lenen. U kunt wanneer u wilt en zoveel als u wilt inlossingen doen in uw lening. Heeft u per ongeluk iets teveel ingelost? Dan kunt u ook weer opnames doen uit uw lening. Een doorlopend krediet is echt de meest flexibele vorm van voordelig geld lenen.

Persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke lening afsluiten

Als u liever meer zekerheid heeft in uw lening dan kan het een hele goede optie zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening is namelijk een leenvorm met een vaste rente, een vast maandtermijn en daardoor ook een vaste looptijd. U spreekt vooraf met de bank af in hoeveel maanden u de lening terug gaat betalen. Dit kan variëren van 12 maanden tot 180 maanden. Nadeel van een persoonlijke lening afsluiten kan wel zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht bij vroegtijdige aflossing.

Minilening afsluiten

Minilening afsluiten

Een minilening is de enige commerciële vorm van een lening afsluiten zonder toetsing bij het BKR. Ook met een negatieve registratie kunt u gewoon een minilening afsluiten. Naast dit voordeel is de beoordeling van een lening aanvraag ook nog eens extra soepel. Hierdoor is de kans op een lening afsluiten sowieso weer een stuk groter. Nadeel bij de minilening is dat het maximale leenbedrag “slechts” € 1500,- is. En dat een minilening altijd met 62 dagen weer volledig terugbetaald moet zijn.

Lening afsluiten zonder BKR toetsing

lening afsluiten Als u geld wilt gaan lenen zonder BKR toetsing wordt een lening afsluiten een stuk minder eenvoudig. De meeste aanbieders werken alleen met BKR toetsing en registratie. De enige lening die u kunt afsluiten zonder BKR registratie is alleen de minilening. Dit is een lening tot maximaal € 1500,- die u binnen 62 dagen dient terug te betalen.

Goedkope lening afsluiten

Veel over een lening afsluiten, maar hoe zorgt u dat een goedkope lening afsluiten voor u mogelijk wordt. Dat is op zich niet heel lastig. U heeft al gekozen in wat voor vorm u geld wilt gaan lenen. Als u de vorm eenmaal heeft gekozen is het een kwestie van diverse offertes opvragen. Een offerte opvragen voor uw lening is te allen tijde kosteloos en vrijblijvend en verplicht u verder tot niets. Zorg er daarom voor dat u altijd minimaal 3 offertes opvraagt. Daarnaast is het van belang om daarbij wel voor de voordeligste aanbieders te kiezen natuurlijk. Dit zijn in de meeste gevallen Freo.nl en kredietbemiddelaars die aangesloten zijn bij de NVF. Let er overigens altijd nog even op of de aanbieder van uw keuze in het bezit is van een AFM vergunning.