Crowdfunding

Crowdfunding is een nog redelijk nieuwe vorm van geld lenen. Met crowdfunding leent u van andere particulieren of bedrijven. Er zijn de afgelopen jaren veel crowdfunding platformen bijgekomen waar u voordelig een lening kunt afsluiten. Hoe kunt u een lening krijgen met crowdfunding? Wat zijn de voordelen aan deze vorm van geld lenen? En is het wel voordelig geld lenen? Daar vertellen wij u natuurlijk graag meer over!

Hoe kunt u een crowdfunding lening aanvragen?

Een lening aanvragen werkt hetzelfde als bij de “andere” banken en kredietbemiddelaars. U kunt een aanvraagformulier invullen en daarmee is uw lening dan direct aangevraagd. Er zijn diverse platformen waar u een lening aan kunt vragen. Een van de eerste is www.geldlenenvoorelkaar.nl. Maar er zijn steeds meer nieuwe platforms ontwikkelt.

Is geld lenen via crowdfunding snel geld lenen?

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
crowdfundingAls u snel geld lenen mogelijk wilt maken dan is een lening op deze manier wellicht niet de juiste manier. Dit heeft twee redenen. Ten eerste duurt het beoordelingsproces iets langer. Als u een lening aanvraagt bij een bank of kredietbemiddelaar kunt u veelal binnen enkele minuten weten of uw lening goedgekeurd wordt. Bij de crowdfunding lening moet u rekening houden met een veel langere beoordelingstermijn.
De tweede reden waarom het (veel) langer kan duren, is omdat uw lening “vol geschreven” moet worden. Iedere investeerder stort namelijk maar een klein deel in de door u gevraagde lening. Het kan dagen, en soms wel weken, duren voordat uw lening is volgeschreven. Pas als uw lening volledig is volgeschreven, zal het bedrag aan u worden uitgekeerd. Dit is dus niet echt een snelle manier van geld lenen.

Crowdfunding en BKR toetsing

In het verleden was deze vorm van geld lenen een vorm van geld lenen zonder BKR toetsing. Het was dus een mogelijkheid om toetsing bij het BKR te omzeilen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. De meeste aanbieders van deze kredietvorm toetsen nu zelf bij het BKR en registreren uw lening bij het BKR. Dit om te voorkomen dat er overcreditering kan plaats vinden.