Geld lenen voor verbouwing

Gaat u geld lenen voor verbouwing? Dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten. U kunt kiezen voor een tweede hypotheek, of een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn, wordt het maken van een keuze lastiger. Waar u voor kiest hangt erg af van uw wensen. Uw financieel adviseur kan u hierbij helpen.

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Daarnaast geven wij u natuurlijk graag wat meer informatie over geld lenen voor verbouwing. Waar kiest u voor? Welke vorm past het best bij welke situatie? Wat is de, voor u, beste financieringsoplossing?

Geld lenen voor verbouwing? Wat zijn uw wensen?

Alle mensen zijn anders, dat vraagt om een aanpak op maat voor uw financiering. Wel is het zo dat er maar een bepaald aantal financiering mogelijkheden zijn. Het belangrijkste is dat u voordat u een financiering aangaat, nadenkt over uw wensen.
Belangrijke overwegingen zijn hierbij:

  • Wilt u een bedrag in depot (achter de hand) houden? Of wilt u het hele bedrag in één keer opnemen?
  • Wilt u de rente fiscaal gaan verrekenen
  • Welk bedrag heeft u nodig?
  • Wat kunt u per maand missen voor de lening

Als u antwoord kunt geven op deze vragen, kunt u ook gerichter bezig met een keuze maken voor een lening.

Geld lenen voor verbouwing met een tweede hypotheek

Geld lenen voor verbouwingHet lijkt het meest logisch om te doen. Geld lenen voor een verbouwing als tweede hypotheek. Toch is dit niet altijd het geval. Het voordeel van het geld lenen voor verbouwing in de vorm van een tweede hypotheek, kan zijn dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Het nadeel is echter dat er bijkomende kosten kunnen zijn. Omdat een tweede hypotheek ingeschreven moet worden bij het kadaster, zal er ook een notaris aan te pas moeten komen. Helaas zijn notarissen nog altijd niet gratis. Deze kosten zult u moeten betalen, alsmede de kosten voor de bemiddeling voor de bank en het, in veel gevallen, op laten maken van een taxatierapport.
Als u maar een klein bedrag wilt lenen, kan een tweede hypotheek een dure oplossing zijn.
Bij goedkoop geld lenen gaat het erom wat u in totaliteit aan de lening terug gaat betalen. Maak hierbij de volgende berekening: Looptijd van de lening x maandtermijn van de lening + bijkomende kosten. En u weet wat u in totaliteit gaat betalen. U weet dan waar u aan toe bent.

Geld lenen voor verbouwing met een doorlopend krediet

Als u geld achter de hand wilt houden, dan kan een doorlopend krediet een goede variant zijn. Met een doorlopend krediet heeft u altijd geld achter de hand tot uw kredietlimiet. U kunt dus opnames doen wanneer u geld nodig heeft. Dat kan ideaal zijn bij een verbouwing. Daarnaast is de rente bij een doorlopend krediet lager dan bij een persoonlijke lening. Het risico bij een doorlopend krediet is wel dat de rente variabel is.

Geld lenen voor verbouwing met een persoonlijke lening

De belangrijkste kenmerken bij een persoonlijke lening is een vaste afbouw, een vast maandtermijn en een vaste rente. Hierdoor weet u met een persoonlijke lening direct waar u aan toe bent. Nadeel is dat het niet mogelijk is om opnames te doen uit uw lening. Als de verbouwing iets tegenvalt, zult u dus een nieuwe lening moeten aanvragen. Het grootste voordeel van geld lenen voor verbouwing met een persoonlijke lening is dat de rente fiscaal aftrekbaar kan zijn. U moet dan uiteraard wel de bonnetjes kunnen aantonen van de verbouwing.